Informatie over Sander Schimmelpenninck

Wie is Sander Schimmelpenninck?

Sander Schimmelpenninck is een journalist, spreker, dagvoorzitter, hoofdredacteur en schrijver. Hij is opgegroeid in Twente en woont nu in Amsterdam. Sander Schimmelpenninck studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas.

Sander Schimmelpenninck gooide in 2012 het roer om en begon met ondernemen, hij openende met een goede vriend twee pizza restaurants. Een jaar later, in september 2013 begon Sander parttime voor Quote te werken als redacteur.

Hoofdredacteur voor Quote

Sander Schimmelpenninck werd in november 2016 benoemd tot hoofdredacteur voor Quote. Bij Quote zorgde  Sander voor de nodige opschudding. Zo schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Aribnb en nam het op voor het fenomeen corps. Daarnaast schreef  hij een aantal goed gelezen artikelen: van het gesjoemel van de Postcodeloterij en boterbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse belofte van de deeleconomie en over inzichten in gesloten wereldjes als die van INSEAD.

Omroep WNL

Voor Omroep WNL maakt Sander Schimmelpenninck verschillende programma’s met en over ondernemers. Zo neemt hij een kijkje in de keuken bij familiebedrijven in De Opvolgers. In 2019 is Sander samen Jaap Reesema een podcast gestart genaamd “Zelfspodcast” waarin zij hun dagelijkse leven bespreken aan de hand van verschillende onderwerpen per aflevering.

Meer informatie over Sander Schimmelpenninck?

Sander Schimmelpenninck is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en panellid voor jouw evenement. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.