Informatie over Sander Schimmelpenninck

Wie is Sander Schimmelpenninck?

Sander Schimmelpenninck is een journalist, spreker, dagvoorzitter, hoofdredacteur en schrijver. Hij is opgegroeid in Twente en woont nu in Amsterdam. Sander Schimmelpenninck studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas.

Sander Schimmelpenninck gooide in 2012 het roer om en begon met ondernemen, hij openende met een goede vriend twee pizza restaurants. Een jaar later, in september 2013 begon Sander parttime voor Quote te werken als redacteur.

Hoofdredacteur voor Quote

Sander Schimmelpenninck werd in november 2016 benoemd tot hoofdredacteur voor Quote. Bij Quote zorgde  Sander voor de nodige opschudding. Zo schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Aribnb en nam het op voor het fenomeen corps. Daarnaast schreef  hij een aantal goed gelezen artikelen: van het gesjoemel van de Postcodeloterij en boterbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse belofte van de deeleconomie en over inzichten in gesloten wereldjes als die van INSEAD.

Omroep WNL

Voor Omroep WNL maakt Sander Schimmelpenninck verschillende programma’s met en over ondernemers. Zo neemt hij een kijkje in de keuken bij familiebedrijven in De Opvolgers. In 2019 is Sander samen Jaap Reesema een podcast gestart genaamd “Zelfspodcast” waarin zij hun dagelijkse leven bespreken aan de hand van verschillende onderwerpen per aflevering.

 

Biografie Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck is journalist, spreker, dagvoorzitter en columnist. Hij is opgegroeid in Twente en woont nu afwisselend in Amsterdam en Zweden. Sander studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas. Na enige tijd verliet hij de advocatuur voor een ondernemersavontuur: twee jaar runde hij
samen met Jaap Reesema (ook bekend van The X-Factor) Pink Flamingo, een pizzeria in Amsterdam.

Vanaf november 2016 tot en met september 2020 was Sander hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Hier zorgde hij voor de nodige opschudding. Zo schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb en nam het op voor het fenomeen studentencorps. Daarnaast schreef hij een aantal goed gelezen artikelen: van het gesjoemel van de Postcodeloterij en boterbouwer VanDutch
tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse belofte van de deeleconomie en over inzichten in gesloten wereldjes als die van INSEAD.

In 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’. Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke linksrechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken. Daar staat tegenover dat hij aan politieke correctheid een broertje
dood heeft; het slachtofferdenken van veel mensen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!

Voor Omroep WNL maakte Sander Schimmelpenninck verschillende programma’s met en over ondernemers. Zo nam hij een kijkje in de keuken bij familiebedrijven in De Opvolgers en presenteerde hij samen met presentatrice Welmoed Sijtsma de veelzijdige talkshow Op1. Na een jaar heeft Sander het stokje overgedragen aan Jort Kelder die het programma nu samen met Welmoed presenteert.

In 2019 is Sander samen met Jaap Reesema de populaire podcast gestart, genaamd de ‘Zelfspodcast’, waarin zij hun dagelijkse leven bespreken aan de hand van verschillende onderwerpen. De Zelfspodcast is uitgeroepen tot de best beluisterde podcast van 2020.

Samen met Maarten de Gruyter bespreekt Sander in de podcast ‘Eind goed Vastgoed’ de wondere wereld van het stenenschuiven. Hoe kunnen vrije jongens nog opereren met een regelzieke overheid, waar liggen de kansen en wie zijn de mensen op wie we moeten letten?

Sinds september 2019 is Sander columnist voor de Volkskrant.

 

Meer informatie over Sander Schimmelpenninck?

Sander Schimmelpenninck is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en panellid voor jouw evenement. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.