In de media

images1.persgroep.net

Sander Schimmelpenninck wint De slimste mens

Het elfde seizoen van quizprogramma De slimste mens is gewonnen door Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. In de finale liet hij acteur David Lucieer en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen achter zich. Schimmelpenninck is de opvolger van Angela de Jong, die zich in de zomer van 2017 tot eerste vrouwelijke winnaar van het programma kroonde.

In de finale viel Lucieer als eerste af, terwijl hij dit seizoen de meeste afleveringen wist te winnen. Daardoor stroomde hij vrijdagavond pas in tijdens de finaleweek. De twee overgebleven finalisten mochten vervolgens strijden om de eretitel. Uiteindelijk werd na een spannend slot Schimmelpenninck door presentator Philip Freriks, jurylid Maarten van Rossum en oud-winnares Angela de Jong gekroond tot slimste mens.

Tims^tent

Gesprek bij Buitenhof

Interview Parool

Journalist Sander Schimmelpenninck (36) stopte als presentator bij Op1 en vertrekt na vier jaar hoofdredacteurschap nu ook bij Quote. Hij wil meer tijd met zijn vriendin in Zweden doorbrengen en een mediabedrijf oprichten. ‘Ik moest bij Op1 vaak gesprekken voeren over dingen die ik mateloos oninteressant vond.’

Lees hier het hele interview.

Sander Schimmelpenninck stopt als presentator van talkshow Op1

,,Ik vond het al een ingewikkeld verhaal toen ik werd gevraagd. Ik heb al zoveel andere dingen. Ik heb me erin laten lullen. Het was voor drie maanden bedoeld als experiment”, zegt Schimmelpenninck, die ook hoofdredacteur van zakenblad Quote is. ,,Het liep, door corona, maar door. Terwijl mijn twijfels bleven. Het heeft nooit honderd procent als mijn rol gevoeld.

Lees hier het hele verhaal