In de media

images1.persgroep.net

Sander Schimmelpenninck wint De slimste mens

Het elfde seizoen van quizprogramma De slimste mens is gewonnen door Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. In de finale liet hij acteur David Lucieer en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen achter zich. Schimmelpenninck is de opvolger van Angela de Jong, die zich in de zomer van 2017 tot eerste vrouwelijke winnaar van het programma kroonde.

In de finale viel Lucieer als eerste af, terwijl hij dit seizoen de meeste afleveringen wist te winnen. Daardoor stroomde hij vrijdagavond pas in tijdens de finaleweek. De twee overgebleven finalisten mochten vervolgens strijden om de eretitel. Uiteindelijk werd na een spannend slot Schimmelpenninck door presentator Philip Freriks, jurylid Maarten van Rossum en oud-winnares Angela de Jong gekroond tot slimste mens.

Tims^tent

Interview Parool

Journalist Sander Schimmelpenninck (36) stopte als presentator bij Op1 en vertrekt na vier jaar hoofdredacteurschap nu ook bij Quote. Hij wil meer tijd met zijn vriendin in Zweden doorbrengen en een mediabedrijf oprichten. ‘Ik moest bij Op1 vaak gesprekken voeren over dingen die ik mateloos oninteressant vond.’

Lees hier het hele interview.

Wat is het geheim van Tonny Media, producent van de populairste podcasts van het moment?

Titus van Dijk, Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck hebben in een half jaar tijd al negen podcasts gelanceerd, waaronder de Zelfspodcast (met Reesema en Schimmelpenninck zelf.) Hun shows worden maandelijks honderduizenden keren beluisterd. Hoe doen ze dat?

Lees hier het hele interview.

Sander Schimmelpenninck: ‘Vonden mensen maar dat ik ongeschikt ben voor tv’

Sander Schimmelpenninck is de nieuwe golden boy van de Nederlandse journalistiek. Het 35-jarige boegbeeld van Quote, nog maar enkele jaren journalist, werd in december Hoofdredacteur van het Jaar bij de Mercurs. Ook Hilversum trekt aan het multitalent Schimmelpenninck. Villamedia was erbij toen hij twijfelde of hij wel co-presentator van Op 1 moest worden.

Lees hier het hele interview.