Sander Schimmelpenninck

Dagvoorzitter & Spreker

Dagvoorzitter​

Sander Schimmelpenninck wordt veelvuldig gevraagd als dagvoorzitter of presentator op zakelijke evenementen. Als dagvoorzitter en opiniemaker schroomt hij niet om kritische vragen te stellen of kanttekeningen te plaatsen bij ontwikkelingen in de wereld. Hij wil het publiek écht doorgronden. Dit doet Sander door moeilijke onderwerpen aan te snijden en kritische vragen niet uit de weg te gaan. Hij zet zich als dagvoorzitter in om een goede discussie op gang te brengen. 

Spreker

Naast dat hij te boeken is als dagvoorzitter en gespreksleider geeft Sander interactieve lezingen waarbij hij ingaat op maatschappelijke thema’s die hij ook in zijn columns behandelt. Ook tijdens zijn lezing stelt hij, als de journalist die hij is, scherpe vragen aan het publiek. Met humor helpt hij hen om grenzen op te zoeken, zodat ze uit hun comfortzone durven te stappen. 

Anderen over Sander

Jessica Oosten
Jessica OostenProvincie Overijssel
Lees verder
"We kijken terug op een zeer geslaagde dag, mede dankzij Sander. Hij bracht goede sfeer en stelde scherpe vragen tijdens de gesprekken. We zijn erg blij dat we hem gevraagd hebben voor deze dag."
Jorik Fransen
Jorik Fransen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Lees verder
“De samenwerking verliep vanaf het begin meteen soepel en prettig, er was snel contact en overleg hoe we dag gingen invullen. Voor mij is het belangrijk dat er een klik is, deze was er vanaf het begin. De input van Sander heeft ervoor gezorgd dat de dag een ‘positieve lift’ kreeg. Sander was oprecht, open, eerlijk en doortastend. Gooi daar een goede dosis humor en zelfspot overheen en je hebt de juiste persoon als dagvoorzitter. Het was onmeunig mooi werken samen.”
Evelien Huizenga
Evelien HuizengaBiblionet Drenthe
Lees verder
"Het was een zeer inspirerende bijeenkomst die de mensen aan het denken zette. Leidraad was de ‘kloof’ tussen o.a. de verschillende bevolkingsgroepen en de stad versus platteland. Daarbij kwamen vragen aan de orde als: biedt een basisinkomen mogelijkheden om de kloof te verkleinen, heeft de bibliotheek een rol hierbij en hoe kan het onderwijs hierbij helpen. Er was een goede interactie met het publiek die met name naar voren kwam in de vele uiteenlopende vragen die gesteld werden."
Willem Albert
Willem AlbertAbove Media BV
Lees verder
"Sander kreeg een 8,0 als cijfer voor zijn interview van de 80+ respondenten enquete. Ik kreeg oprecht veel positieve reacties. “Het is een feest om iemand als Sander on-stage te hebben. Zijn eerlijke en volstrekt authentieke reacties deden het goed bij het publiek. Hij nam ons mee in zijn mening over heel diverse invalshoeken. Bij ons event ging dat over media, journalistiek, zichzelf in het publieke debat en ondernemerschap. Wij hingen aan zijn lippen."

De Avondshow met Arjen Lubach

Vandaag is schrijver, columnist en presentator Sander Schimmelpenninck te gast. Hij werkt aan een boek waarin hij met oplossingen wil komen voor de ongelijkheid in ons land.

D66 Congres — column

Column van opiniemaker en schrijver Sander Schimmelpenninck op het D66 Congres van Vooruitgang.

Sander op het TIO event

Veel studenten zijn op zoek naar de eerste (of volgende) stap in hun carrière. Want hoe weet je zeker waar je passies liggen? En waar moet je beginnen? 

Samenwerken?

Stap in de wereld van Sander Schimmelpenninck, de charismatische dagvoorzitter en gedreven opinieleider. Met zijn diepgaande kennis van media, zijn scherpe geest en grensverleggende perspectieven, biedt Sander een unieke kans om samen te werken aan impactvolle events.